Založ si blog

Cisárov ostnatý drôt

Cisárove „buzničky“, mediálne ostnaté drôty a  návrat komunizmu, utečenci, ďalší sociálny balíček a Sieť ako hlavný súper Smeru…

 

Neúspešný šéf Ficovej prezidentskej kampane Marek Maďarič dostal opäť dôveru cisára a vodcu socialistov na Slovensku. Ficov inštinkt zabijaka narazil na vlastnú slabosť. Veľký hráč by takúto chybu druhýkrát nespravil. Uveriť tomu, že jeho voliči ho chceli vidieť ďalej ako premiéra a preto ho nevolili, by zrejme neprešlo ani na prvej hodine politického marketingu aj keď sa to dobre počúva.

 

Šéf kampane Smeru Marek Maďarič bude mať odteraz prehľad o všetkých dôležitých mediálnych výstupoch, ktoré členovia strany urobia, a bude ich aj schvaľovať. Škoda, že nevieme, kto schvaľuje všetky dôležité biznisy v Smere. Počet hráčov za stranou sa zmenšil. Vyzerá to tak že ostali štyria. Čašník z Trnavy je out. Stratil vplyv na najvyššiu ústavnú jednotku –  stratil vplyv na Smer.  Pašku so Širokým nahradili napriamo Piataci a chlapci z Riverparku.  Majú médiá,  vlastné banky,  fungujúci biznis  aparát. Cisár si ide dokončiť svoj obranný val. Dokončí si betonáž okolo GP a pripraví si „večný vplyv“ na UVO a Polícii. Ak si niekto myslí, že sa to nedá, tak je na omyle. Kruh sa uzavrie a potom už nebude potrebovať okolo seba nikoho. Jeho partia bude definitívne najsilnejšia a bude sa môcť zbaviť posledných zakladajúcich „oligarchov“, ktorým doteraz musí (ručenie vlastnou hlavou) vychádzať v ústrety.  Kým si budú uňho nominovať svojich poslancov, dovtedy sa ich nezbaví. Ruská škola jeho politických poradcov má stále zelenú. Neobmedzené finančné zdroje,  ultimátna RTVS, J@T-ácka TV JOJ,  Ivanova TA3 a dobré vzťahy s Markízou z neho už dnes robia „novú legendu“, ktorá pokorí v histórii aj Vladimíra Mečiara a jeho HZDS a takisto Dzurindovu  Bratislavskú SDKŮ.  Ešteže Mikimu ostali kámoši v Bruseli , hlavne s tou US lajnou.  Može mudrovať aspoň na Ukraine.

 

Cisár, od budúceho júna povedie Európsku Komisiu z pozície premiéra SR do decembra 2016  a v 2017, si môže s kľudným svedomím podať žiadosť o uvoľnenie z funkcie a vysvetliť svojim voličom, že Pellegrini alebo Lajčák majú všetky predpoklady zastať si jeho miesto.  Verím tomu, že musí mať toho už plné zuby.

 

Baránkov Polis zmeral, že Slováci nechcú jednofarebnú vládu Smeru. Vraj chcú  koalíciu  ideálne dvoch  a maximálne 3 strán. Vraj koalíciu pravicovú. V akej kombinácii pre istotu už nepovedal, aby sa náhodou neprezradili veci, ktoré k predvolebnému cirkusu patria.

 

Každý deň čítam o utečeneckej kríze. Fico ich musí milovať. Ten hore ho musí mať naozaj rád , keď mu prihral takúto tému v tomto čase tesne pred voľbami. Asi zabrala tá birmovka. Škoda ,že médiá nevenujú rovnakú pozornosť „kríze zdravotníctva“ , „kríze školstva“ , „kríze korupcie“, „kríze morálky“.  Pravicový biznismeni dostali omrvinky a väčšina z nich pozná štátnu šikanu lepšie ako svoje „nežné polovičky“. Stíchli… Smer je silnejší ako ktokoľvek predtým. Vo všetkom.  Mladí ľudia voliť nechodia, a ani nepôjdu , kým nato nebude stačiť ich iPhone 6  či iná hračka. 160 tisíc Slovákov a viac je zamestnaných v zahraničí. Komu by dali svoj eHLas  v eVoľbách asi nie je ťažko uhádnuť. Škoda.  Miklošovi IT kamaráti a vôbec neschopná stará pravica doteraz (či už Mikulášova či pani Ivety) , nebola schopná vytvoriť pre pravičiarov žiadnu modernú výhodu do budúcich ťažkých časov, ktoré samozrejme prišli.

 

Nemôžem sa prestať čudovať , prečo naše slávne investigatívne médiá nie sú schopné napísať pravdu.  Dnes som sa dozvedela, že Obama menoval za nového ministra obrany 4%-ného vojaka, ktorý sa k tomu priznal – samozrejme dobrovoľne.  A zároveň zrovnoprávnili postavenie gayov v US armáde.  Asi budú mať aj štvoro samostatných spŕch… Aby sa lepšie orientovali.  Ktovie ako by všetky tie cisárove babky a dedkovia  reagovali , keby sa tie „jeho buzničky“ tiež priznali. Aspoň by bola sodoma dokonaná.

Asi by bolo dobré vedieť, koľko ľudí  ovládajúcich média na rôznych postoch sú tiež… tu možno bude pes zakopaný.

O nezamestnanosti je tiež ticho . Znace čomu neni robota na vychodze? Bo šicko urobeno.  F*CK.

 

Samozvaný kandidát na premiéra Igor Matovič ukončil budovanie strany matematikou – na jedného člena aspoň milión eur. Na tom pracuje ďalej. A ešte na zvyšovaní zisku svojej súkromnej firmy z peňazí za voľby od ľudí. Prelievanie mu ide najlepšie.  Snáď mu domerajú to nezaplatené DPH a daň zo zisku z bezodplatných plnení, čo v auditoch Oľano nepriznal v sume cez 1 milión eur. Schizofrénia, porucha osobnosti, duševne chorý – vyberte si sami. U Matoviča ani divá svina nevie na čom je

 

Ak sa neurazíte tak pána Lipšica vynechám. Uňho nemám slov. Ale mám odloženú fľašu šampanského, pre prípad že odíde z politiky. Som si istá, že nebudem jediná .

 

Ďalší , ktorý sníva o premiérskom kresle a presviedča o tom celé EPP (európski ľudovci – najsilnejšia frakcia v EU parlamente ), Janko Figeľ s jeho KDH ide opäť do volieb s ekonomickou témou a témou rodiny. Naše príslovie hovorí, že nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky. Indické príslovie hovorí , že rieke je to jedno. Asi konvertoval. Stavím sa, že prvý mimoriadny snem KDH po voľbách bude o zmene predsedu KDH. Asi je pravda , že ktokoľvek iný bude to hnutie riadiť lepšie. Škoda, že štruktúry sa preberú vždy až po voľbách. Nechali si odpáliť Hrušovského, nechajú si aj Figeľa. Tipujem im pod 6 percent vo voľbách. Presnejšie 5,8.

 

Dankova SNS prežíva „peklo“ , keďže utečenci oslabili aj jeho a práve jeho na úkor rastúceho Smeru. Myslím, že nový predseda pošpinenej SNS bude musieť byť rád deň po voľbách s 5,1%  a zastúpením v parlamente pod jeho vedením. Jeho čas by mohol prísť vo voľbách 2020, kde sa dá očakávať, že vážnejšie siahne do vôd Smeráckych voličov. Samozrejme je varianta že ho Smer pozve do svojej vlády v prípade volebného výsledku medzi 5-8 percent, no ak nie je Danko a jeho SNS politický samovrah a diletant musí vedieť, že by to bolo na jedno obdobie a že koniec by bol podobný tej pošpinenej SNS, ktorú tak ťažko ale úspešne čistí. Tlieskam mu.

 

Ostáva Sulík a Procházka. Teda z tých čo vyzerajú reálne do parlamentu. Sulík pôjde do volieb sám zo svojou SAS. Riskne to. Ak urobí cez 5 percent má šancu že ho pravica v prípade potreby (bez blázna Matoviča) zoberie do partie  a konečne dostane svoj vytúžený flek ministra financií.  Ak 5 percent neurobí, má svoj mandát europoslanca so všetkými výhodami. Za to riziko ísť sám do volieb mu to stojí.. Byť sám sebe pánom má stále svoju hodnotu. Korektné od neho by bolo, keby išiel do volieb ako líder strany už bez mandátu europoslanca (v prípade ústavnej alebo výkonnej funkcie po ďalších voľbách by sa ho musel vzdať tak či tak).  No určite si svoje sociálne istoty v desaťtisícoch zaslúži aj on. Tak prečo to teda od neho chcieť.

 

Akokoľvek rozmýšľam a preskočím aj SMK , ktoré môže prejsť do parlamentu ostáva mi už len Procházka a jeho Sieť. Asi podobnou logikou prišli nato aj „mágovia“ v Smere, keď si ho vybrali a jeho Sieť za hlavného súpera v kampani. Možno preto, že prieskumy ukazujú jeho stabilne najvyššie preferencie (okolo 12%) na stredo-pravej strane. Šlosiarik z prieskumnej agentúry Focus (považovaný za najpresnejší a najserióznejší v meraniach) predpovedá tzv. „Vagónový efekt“ vo voľbách, kde nerozhodnutí voliči pravice síce „cez zuby“ ale nakoniec predsa vyhodnotia za „najmenšie zlo“ a jedinú „nádej na zmenu“ práve Procházkovú Sieť. Vraj tu nikto iný nie je. Jeho odhad plus 6 percent k preferenciám dáva Procházkovi šancu priblížiť sa k jeho „prezidentským“ 21%.  S tým by už aj cisár a „cisárove buzničky“ mohli mať vážny problém a možno by si mohli na 4 roky vydýchnuť vo svojich sociálnych dovolenkových zariadeniach  na Azúrovom pobreží, Španielsku či iných „rajoch“ tejto modrej planéty.

 

Uvidíme či mediálny ostnatý drôt okolo Fica strážený „jeho buzničkami“ do volieb niekto „prestrihne“ a posadí veľkého a jediného  ochrancu a mága pred niekoho koho si sám označil za svojho súpera. Vo férovom boji by bolo na mieste, keby politické súboje pred národom v prime timoch zvádzali lídri ľavice a pravice . Chodiť do telky a do rádií sám, alebo len stým kým on chce je dokončením návratu do komunizmu  ktorého metódy ovládania národa fungujú dodnes a práve teraz.

 

„Máme svoje princípy a hodnoty, ktorých sa chceme držať. Tak sme rozmýšľali a je dôležité aby sme spoločnosti ukázali, že nastavené pravidlá, ktoré nie sú úplne v poriadku, sa nemôžu len tak akceptovať a nebudeme len ticho. Sme celospoločenské vzory a toto je signál spoločnosti ,že veľa vecí sa dá vyriešiť, keď sa ľudia spoja a snažia sa držať svojich princípov“ – Michal Handzuš o aktuálnej situácii okolo hokeja a spoločnosti.

Každý nech si svoju úvahu urobí sám… Stačí sa spojiť, mať svoje princípy a hodnoty a prestať byť ticho. Červení to urobili…

 

Dnes  v nedeľu bol veľký televízny duel. Fico versus Bugár.  Na Markíze. O utečencoch.  Nie o tých našich do zahraničia. Nie o vysokých cenách a nízkych platoch pracujúcich Slovákov. Nie o podpore mladých rodín.  Nie o zlepšení podnikateľského prostredia. Nie o pochode za život a o hodnotách tejto spoločnosti. Nie o podpore slobodných matiek. Nie o lacnejších liekoch.  Tuším je to tá ideálna dvojička z toho Baránkovho prieskumu. Ktovie, čo Maďarič schváli  Bugárovi do bitky so svojím šéfom. Vlastne netreba. Béla vie, kde sú mantinely a hranice ak chce ostať v hre. Tiež vie, že ako „maďar“ premiérom nikdy nebude.  Preto a možno aj preto nikdy reálny televízny súboj Bugára s Ficom a Smerom nebude! A preto ide on. Fico to vie a šéf kampane takisto.

 

Spravme si na záver krátky rešerš, ako začína cisár boj so svojím súperom (ako jasne označil Smer stranu Sieť): V politike na TA3 sú hosťami politici zo strán Smer, KDH, OĽaNO, SNS a SKOK(!).
O 5 minút 12 na RTVS diskutovali politici zo Smeru a Mostu. (Včera v Sobotných dialógoch Smer, OĽaNO a SaS.)
A v mimoriadnej relácii na Markíze diskutoval Fico s Bugárom… Je jasné, že Fico sa zrejme bude svojmu hlavnému súperovi vyhýbať, pokiaľ mu to jeho sila umožní. A jeho mediálni kamoši.

 

Pozn: pracujem v štátnej správe, mám politologické vzdelanie, častý prístup k rôznym dátam a svojho šéfa 🙂

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1292x
Priemerná čítanosť článkov: 1292x

Autor blogu

Kategórie

Archív